Amerika vizesi başvurularının önemli aşamalarından biriside hiç şüphesiz evrakların hazırlanma aşamasıdır.

Başvurularda evrakların eksiksiz olması büyük önem arz etmekle beraber , görüşme esnasında evraklarınızın teslim alınacağını unutmamanızda fayda var.

Amerika konsolosluğundan randevu almak veya Amerika vizesi almak için ; 0 212 909 30 70 numaramız ile iletişime geçebilir , www.amerikavizemerkezi.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Turistik Vize / Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler

  1. Pasaport – (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış – Temdit süresi en az 1 yıl ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!! )
  2. DS-160 Vize Başvuru Formu (tarafımızca doldurulacaktır.)
  3. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet 5×5 cm ebatlarında biometrik resim
  4. Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış A.B.D Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  5. Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
  6. Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic. veya San. Odası – son 3 ay tarihli)
  7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
  8. Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
  9. Banka hesap cüzdanları fotokopisi (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
  10. Tapu fotokopisi (Var ise)
  11. Araç Ruhsatı Fotokopisi (Var ise)
  12. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus kayıt örneği istenmektedir.
  13. Konfirmeli otel ve Uçak rezervasyonu

Amerika Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Turistik Vize / SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

  1. Pasaport – (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış – Temdit süresi en az 1 yıl ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!! )
  2. DS-160 Vize Başvuru Formu (tarafımızca doldurulacaktır.)
  3. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet 5×5 cm ebatlarında biometrik resim
  4. Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış A.B.D Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  5. Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
  6. Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic. veya San. Odası – son 3 ay tarihli)
  7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
  8. Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
  9. SSK işe giriş bildirgesi (yolcunun yeni işyerindeki çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda önceki işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir)
  10. Maaş Bordrosu (Son 3 ay)
  11. SSK’ lı Hizmet Dökümü (Hizmet Dökümü için tıklayınız)
  12. Banka hesap cüzdan fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
  13. Tapu fotokopisi (Var ise)
  14. Araç Ruhsatı Fotokopisi (Var ise)
  15. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı yada Nüfus dairesinden alınmış Nüfus kayıt örneği
  16. Konfirmeli otel ve Uçak rezervasyonu

 

Amerika Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Turistik Vize / Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri

  1. Pasaport – (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış – Temdit süresi en az 1 yıl ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!! )
  2. DS-160 Vize Başvuru Formu (tarafımızca doldurulacaktır.)
  3. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet 5×5 cm ebatlarında biometrik resim
  4. Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış A.B.D Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  5. Firma sahibinin imza Beyannamesi fotokopisi
  6. Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic. veya San. Odası – son 3 ay tarihli)
  7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
  8. Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
  9. Banka hesap cüzdan fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
  10. Tapu fotokopisi (Var ise)
  11. Araç Ruhsatı Fotokopisi (Var ise)
  12. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı yada Nüfus dairesinden alınmış Nüfus kayıt örneği
  13. Konfirmeli otel ve Uçak rezervasyonu

Amerika Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Turistik Vize / Avukatlar – Doktorlar – Eczacılar – Diş Hekimleri – Mühendisler

  1. Pasaport – (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış – Temdit süresi en az 1 yıl ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!! )
  2. DS-160 Vize Başvuru Formu (tarafımızca doldurulacaktır.)
  3. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet 5×5 cm ebatlarında biometrik resim
  4. Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış A.B.D Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  5. İmza Beyannamesi fotokopisi (Şirket ise imza sirküleri)
  6. Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic. veya San. Odası – son 3 ay tarihli) AVUKATLAR BARO’DAN ,  DOKTORLAR TABİPLER ODASINDAN, ECZACILAR ECZACILAR ODASINDAN,  DİŞ HEKİMLERİ DİŞ HEKİMLERİ ODASINDAN, MİM. VE MÜHENDİSLER MİM. VE MÜH.ODASINDAN faaliyet belgesi almalıdırlar
  7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
  8. Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
  9. Banka hesap cüzdan fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
  10. Tapu fotokopisi (Var ise)
  11. Araç Ruhsatı Fotokopisi (Var ise)